Lief zijn voor jezelf

Mijn eerste bijdrage aan het 30dagengoedgevoelplan van Lady Letters dat te vinden is op FB. Wil je meer volgen van het 30dagengoedgevoelplan? Meld je dan aan op de FB pagina.

Lief zijn voor jezelf – de kracht van onze woorden/gedachten

Door: Ilse Westerhoff #30dagengoedgevoelplan Dag 1.

We zijn allemaal nogal eens geneigd liever voor een ander te zijn dan voor onszelf. We veroordelen en bekritiseren onszelf dagelijks. En verwachten van een ander dat die ons een goed gevoel geeft, dat we goed genoeg zijn zoals we zijn. Er zijn vast tal van redenen voor waarom we op deze manier geconditioneerd zijn geraakt. En het is aan ons om deze conditionering te willen doorbreken, of niet. Hoe mooi zou het zijn als we onszelf durven omarmen. Dat hoeft niet in grote stappen, kleine stapjes zijn goed. En als we vallen, staan we weer op…
Het begint met te luisteren naar wat JIJ nodig hebt, in plaats van wat je denkt dat een ander van jou wil en dat je daaraan moet voldoen.
We kunnen onszelf aanleren iedere keer dat we onszelf betrappen op een negatieve gedachte over onszelf, daar een positieve gedachte tegenover te zetten. Ik zal hieronder wat voorbeelden van positieve gedachtes schrijven. Door jezelf hier elke dag aan te herinneren, kun je jezelf leren liefhebben. Je bent het namelijk waard!

 

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen!
Ik mag zijn zoals ik ben.
Ik ben waardevol omdat ik besta.
Schuldgevoel leidt nergens toe.
Ik hou onvoorwaardelijk van mezelf. Ik geef mijn kracht nooit weg, aan niets of niemand.
Ik bepaal zelf of ik me gelukkig of verdrietig wil voelen.
Ik mag fouten maken, daar leer ik van.
Ik ben moedig en kalm en ervaar de krachtbron in mezelf.
Ik vertrouw erop dat alles goed komt.
Ik vind veiligheid in mezelf.
Ik gebruik de krachtbron in mezelf om te bereiken wat ik wil.
Ik mag van mezelf houden.

 

Tenslotte sluit ik graag af met de Four Agreements van Don Miguel Ruiz, omdat ik deze persoonlijk altijd weer een goede reminder/manier vindt om krachtig te blijven.

Wees voorzichtig met woorden
Vat niets persoonlijk op
Neem verantwoording
Doe altijd je best

 

Lief zijn voor jezelf is geschreven door: Ilse Westerhoff.
Ilse is buddy en consultant bij Lady Letters® en behandelt lichamelijke en psychische klachten d.m.v. Bach bloesem therapie en healings vanuit haar praktijk Ilse Healing. Kijk voor meer informatie op: https://ilsehealing.nl.