begeleiding naasten suïcidaliteit

Begeleiding van naasten van mensen met suïcidaliteit

Als een van je dierbaren suïcidale gedachten en/of suïcidaal gedrag heeft, staat je leven op zijn kop. Ik herken dit gevoel als geen ander, door eigen ervaringen met suïcidale dierbaren. Daarnaast heb ik mensen begeleid in persoonlijke trajecten en in lotgenotengroepen. Je kunt je gevangen en lamgeslagen voelen door emoties, schuldgevoel, angst en controle en je machteloos voelen. Je ziet hoe je partner, broer, zus, ouder of één van je kinderen afglijdt en je weet niet meer wat je moet doen.

Noodzaak begeleiding naasten bij suïcidaliteit

Ik voel een diepe noodzaak en roeping om mensen en naasten te begeleiden die te maken hebben met suïcidaliteit. De huidige maatschappij legt zoveel druk op mensen, wat voor sommigen te veel is. Gelukkig is er veel bewustwording (dat het anders kan) en heling mogelijk met de juiste therapie en healingtechnieken. Daar draag ik met mijn begeleiding graag aan bij.

Ik ben er voor jou en je dierbare. Samen gaan we in gesprek en aan de slag met elkaar. Ik werk met verschillende technieken en methoden, die ik intuïtief inzet. Mijn manier van werken is liefdevol, zacht, veilig, integer en deskundig.

Doel begeleiding naasten bij suïcidaliteit

De intentie van mijn begeleiding bij suïcidaliteit is dat jij als naaste de veerkracht vindt om dit proces te dragen en jouw dierbare de levenssprankel weer gaat voelen. En voluit ja tegen het leven zegt, ‘stopt met overleven’ en kan gaan helen.

Begeleiding bij acceptatie en rouw

Ik ben er ook voor jou als er een punt bereikt wordt, waarop je dierbare echt niet meer wil of kan leven. Ook dit is een scenario waarmee je te maken kunt krijgen. Ik begeleid je in dit acceptatie- en rouwproces, zodat er rust ontstaat en jullie samen kunnen bewegen naar een passend afscheid. Ook na het overlijden bied ik nazorg en rouw- en verliesbegeleiding.

Gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek

Hulp zoeken in deze situatie kan moeilijk en spannend zijn. Ik geef je de mogelijkheid om in alle rust kennis met mij te maken. Dat kan tijdens een gratis en vrijblijvend gesprek van een half uur. Hierin kun je mijn energie voelen en we bespreken je hulpvraag en hoe ik te werk ga. De frequentie van de afspraken stemmen we in onderling overleg af.