innerlijk kind werk beverwijk

Innerlijk kind werk

Het innerlijk kind belichaamt eigenschappen van het onschuldige deel van jezelf. In ons mensen roepen vaak meerdere stemmen om hulp. Deze stemmen vertegenwoordigen verschillende behoeften die allemaal specifieke en op leeftijd afgestemde reacties vereisen.

Belemmeringen in het nu door aangeleerd gedrag uit kindertijd

Ondoeltreffend/onhandig gedrag zijn gedragingen en reacties van de verschillende innerlijke kinderen die in je leven. Je hebt deze gedragingen en reacties geleerd en ontwikkeld toen je kind was. Op dat moment werkten de gedragingen, maar nu je volwassen bent belemmeren ze je om optimaal van het leven te genieten. En op een prettige manier contacten met anderen aan te gaan.

Deze gedragingen zijn verbonden met bepaalde voorvallen op emotioneel vlak die in specifieke perioden van je leven hebben plaatsgevonden. Dat is de reden dat innerlijke kinderen vaak als kinderen van verschillende leeftijden verschijnen. Bij sommige mensen wordt iedere leeftijd of ieder gevoel door een ander kind verbeeld. Bij anderen verschijnt steeds hetzelfde kind, maar op verschillende leeftijden en met andere gevoelens.

Wat houdt innerlijk kind werk in?

Een deel van jou, jouw innerlijke kind, gelooft nog steeds dat het in de situatie van vroeger zit, waarvoor gedrag is aangeleerd. De conclusies die je toen trok, gelden voor een deel van jou (je innerlijke kind) nog steeds.

Een van de doelen van innerlijk kind werk is om deze conclusies en gedragingen te achterhalen. Zodat wat onverwerkt is gebleven alsnog verwerkt kan worden. Dit leidt weer tot inzicht, begrip en bevrijding van beperkende manieren van denken en doen. Het zorgt er ook voor dat je weer contact kunt maken met kind-kwaliteiten, zoals spontaniteit, humor, speelsheid, creativiteit en genieten.

“Ik gun vele mensen jouw sensitiviteit, nieuwsgierigheid en wijsheid. Ook jezelf en je eigen innerlijke kinderen.” – Katja