therapie Beverwijk

Over mij

Welkom, ik ben Ilse Westerhoff, bevlogen eigenaresse van praktijk Ilse Healing in Beverwijk, getrouwd, moeder van een lieve dochter en verzorgster van drie katten. Wat ik graag doe, is wandelen. Ik hou van groen en in het bijzonder bomen. Daar voel ik een diepe verbinding mee. De natuur en de natuurlijke stroom ‘alles is beweging en cyclisch’ vormen een rode draad in alles wat ik doe. Meer over mij, mijn missie, mijn praktijk en mijn werkwijze lees je hieronder.

Over mijn missie

Ik ben met mijn praktijk begonnen om mensen op een natuurlijke manier naar een gezonder en gelukkiger leven te bewegen. De laatste jaren voel ik ook de zielsroeping ‘de noodzaak’ om mensen te begeleiden in ingewikkelde situaties, waar anderen liever voor weg bewegen. Hierbij kun je denken aan complexe scheidingen, ouderverstoting, destructieve relaties (narcistische partner, ingewikkelde familiebanden, moeizame band met je kinderen, etc.) en suïcidaliteit. Ik heb hier zelf ervaring mee. Mijn kennis en ervaring (hoe je ermee om kunt gaan, hoe je het kunt dragen en hoe je ervan kunt bevrijden) geef ik graag door. Gelukkig zijn we zoveel sterker en veerkrachtiger dan we denken. Ik help je om je dit weer te herinneren.

Over mijn Praktijk Ilse Healing

Als holistisch coach, psychosociaal therapeut, Bach bloesem therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van complexe relaties en suïcidaliteit, werk ik met verschillende methoden en technieken. Hierbij kun je denken aan psychosociale therapie (delenwerk, schaduwwerk, regressietherapie en innerlijk kind werk), loslaten destructieve relaties (complexe scheiding, ouderverstoting en narcisme), suïcidepreventie, begeleiding bij suïcidaliteit en rouwbegeleiding bij suïcide, closure met overleden dierbaren, Bach bloesem therapie, healing, natuur therapie en de Wielwerkmethode.

Mijn ervaringsdeskundigheid op het gebied narcistische mishandeling, complexe scheiding en als naaste bij suïcidaliteit zet ik in voor het vergroten van – individuele en maatschappelijke – bewustwording over de impact op slachtoffers/naasten en wat nodig is om te kunnen herstellen. (Her)erkenning is hierbij essentieel. 

Luister naar mijn podcast “Stap uit de schaduw van een narcistische relatie”

Van notariaat en advocatuur naar healing

Meer dan twintig jaar heb ik met plezier gewerkt in notariaat en advocatuur. Naast mijn kantoorbaan volgde ik energieworkshops en een opleiding tot Bach bloesem therapeute. Er groeide in mij een  verlangen om me in mijn werk echt te kunnen verbinden met mensen en hen op een natuurlijke manier te ondersteunen. In 2017 begon ik met mijn praktijk voor natuurlijke geneeswijzen. Inmiddels heb ik mijn diensten verder uitgebreid. Onlangs heb ik voor de opleiding tot psychosociaal therapeute mijn scriptieonderzoek naar de helende werking van begeleiding door een levenseinde doula afgerond, waarmee ik in de toekomst meer wil gaan doen.

Mijn kennis van opleidingen, persoonlijke ervaringen en werkervaringen heb ik geïntegreerd in een persoonlijke, holistische en psychosociale manier van werken. Ik werk met verschillende technieken en methodes die ik intuïtief inzet. Ik combineer o.a. technieken uit psychosociale therapie, chakrapsychologie, NLP (Neurolinguïstisch Programmeren), energiewerk, lichaamsgericht werk, Bach bloesem therapie, CGT (cognitieve gedragstherapie), RET (rationeel-emotieve therapie), meditatie, hypnotherapie en kinesiologie.

Over mijn werkwijze

Mijn manier van werken is liefdevol, zacht, veilig, integer en deskundig. Ik geef je de ruimte om te zijn wie je bent. Het allerbelangrijkste is dat je je veilig bij mij voelt. Daarna komt pas de rest.  

Ik luister naar jou en stem me af op jouw energie. Daarbij volg ik het ritme van de natuurlijke stroom. Waar loop je vast, ga je tegen de stroom in, en waarom? Wat vind je moeilijk en belemmert je? Wat mag je loslaten en heb je nodig? Zodat jouw energie weer gaat stromen. Alles zit al in je, je hoeft er alleen maar bij te komen. Ik breng je terug naar jezelf, naar je kracht. Je bent veel krachtiger dan je denkt. Ik begeleid je liefdevol, zodat je blijft staan, ook als het uitdagender wordt. En help je om zelf tot inzichten te komen over jezelf en/of dierbaren, zodat er meer rust en acceptatie komt.

Alles is gericht op je zelfhelende vermogen. Ik sta naast jou als cliënt, jij weet namelijk zelf het beste wat goed voor jou is. Het kan zijn dat je dat niet meer weet door de situatie waar je (tijdelijk) in zit. Ik help je om je dat weer te herinneren. Door naar binnen te kijken en met jezelf aan de slag te gaan, op een liefdevolle manier, zonder oordelen, kun je jezelf helen en meer balans en veerkracht ervaren.

Over mijn projecten


  • Deelname aan werkgroep NJI en Trimbos Instituut over de herziening van de huidige richtlijn KOPP om narcisme onder de aandacht te brengen.
  • Als office-manager en assistent-projectleider bijgedragen aan projecten t.b.v. slachtoffers van narcistische mishandeling, bij Stichting het Verdwenen Zelf.
  • Deelname aan één van de bijeenkomsten van Expertteam Ouderverstoting/complexe omgangsproblematiek t.b.v. het onderzoek in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid: Bijlage 1 – Adviesrapport-Expertteam Ouderverstoting-Complexe omgangsproblematiek januari 2021 | Rapport | Rijksoverheid.nl
  • In 2021 was ik te gast bij De Verhalensmeders om te vertellen over persoonlijke ervaringen, mijn “school of hard knocks”, de kantelpunten in mijn leven en hoe ik me inzet voor mensen die te maken hebben met narcisme, destructieve relaties, complexe scheiding en ouderverstoting. Het is te beluisteren in deze podcast “Stap uit de schaduw van een narcistische relatie”
  • Deelname aan werkgroep 113 voor de herziening van de Leidraad suïcidepreventie Jeugdzorgplus – 113: Leidraad suïcidepreventie bij jongeren.pdf (113.nl)
  • Deelname aan werkgroep 113 voor het opstellen van de Handreiking suïcidepreventie bij jongeren met autisme