psychosociale therapie

Psychosociale therapie

Worstel je met psychische, emotionele en/of fysieke klachten? Of met hooggevoeligheid? Of heb je te maken (gehad) met onveilige situaties, psychisch of lichamelijk geweld, verwaarlozing, seksueel misbruik, verslavingen, relatie- en familieproblemen of gedragsproblemen? Dan kun je met psychosociale therapie liefdevol de diepte induiken en o.a. je licht schijnen op je schaduwstukken, niet-helpende delen van jezelf, je innerlijke kind en vorige/parallelle levens.

Holistische behandelmethode

Alle levende wezens, dus ook wij mensen, bestaan uit een lichaam, geest en ziel. Al deze delen staan in verbinding met elkaar. Verstoringen in het ene deel werken door in de rest. Veel fysieke klachten zijn psychosomatisch en hebben een emotionele of psychische oorzaak, door bijvoorbeeld onverwerkte emoties en trauma’s. Ons lichaam vergeet namelijk niks en slaat alles op in lichaamsdelen, organen en cellen. Ik kijk naar jou als geheel en beleid je in jouw ‘ont-wikkeling’. Zodat je kunt loslaten wat je niet meer dient en worden wie je in essentie bent.

Technieken en interventies psychosociale therapie

Voordat we starten met therapie, neem ik een anamnese af, zodat je hulpvraag duidelijk wordt. Ingeval van ernstige of complexe klachten, verwijs ik je door naar een (huis)arts of andere deskundige. Ik stel geen diagnoses, dat laat ik over aan artsen en specialisten. Tijdens ons kennismakingsgesprek stem ik me af op jou, om te bepalen wat je nodig hebt. Ik werk met verschillende psychosociale technieken en therapeutische interventies, o.a.: