suïcidepreventie

Suïcidepreventie

Er kunnen dingen in je leven gebeuren, waardoor je het leven als uitzichtloos ervaart of de zingeving mist. Je kunt je dan afvragen wat het voor zin heeft dat jij er bent, het leven als ondraaglijk ervaren en zelfs nadenken over zelfmoord. Depressie, suïcidale gedachten en suïcidaal gedrag worden nog te vaak in de taboehoek gestopt. Veelal uit angst en ongemakkelijkheid. Velen vinden het moeilijk om over de dood te praten, ervaren er zelf emoties bij of klappen dicht. Of ze kunnen zich moeilijk in de ander inleven en voorstellen dat iemand nadenkt om zijn/haar leven te willen beëindigen. Ze durven er niet naar te vragen of door te vragen. Of proberen – ongevraagd – hulp te bieden en weten niet goed wat ze ermee aan moeten en wat de ander echt nodig heeft. Terwijl dit zo essentieel is bij suïcidepreventie.

Ik heb suïcidaliteit van dichtbij gezien en verschillende situaties waarin suïcidale gedachten kunnen ontstaan. Daar waar veel mensen weg bewegen, als het ingewikkeld wordt, sta ik in mijn kracht als jouw coach of therapeute. Ik heb zelf ervaring met dierbaren met suïcidaliteit en mensen op dit vlak begeleid, zowel in de vorm van preventie als begeleiding van naasten.

Ik ben er voor jou en jij mag er bij mij zijn

Mijn manier van werken is liefdevol en zonder oordeel, bij mij mag alles er zijn. Tijdens onze coaching of therapie verbinden we van hart tot hart met elkaar en nodig ik je uit om ten diepste te vertellen wat je voelt. Dat alleen al is enorm bevrijdend. Ik werk met verschillende healing- en ontspanningstechnieken, die ik op gevoel inzet.

Hoe kunnen we bewegen van ‘moeten overleven’ naar ‘willen leven’?

Mijn intentie van suïcidepreventie is niet per se voorkomen van de dood of veranderen van jouw doodswens, de dood hoort bij het leven, maar jou laten voelen dat het leven een prachtig geschenk is. Een geschenk dat ook voor jou bedoeld is. Jij bent het waard om ten volste te leven – in plaats van overleven – en hiervan te genieten. Je hebt een unieke plek op deze planeet en je bent perfect zoals je bent. Samen gaan we op zoek naar de fijne dingen van het leven, die je plezier geven en jouw leven weer zinvol en betekenisvol maken.

Ik ben er ook voor jou als je op een punt komt dat je echt niet meer verder wilt of kunt leven. Samen met jouw naasten bewegen we dan naar acceptie van jouw doodswens en een menswaardige manier van sterven.

Gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek

Hulp zoeken in deze situatie kan moeilijk en spannend zijn. Ik geef je de mogelijkheid om in alle rust kennis met mij te maken. Dat kan tijdens een gratis en vrijblijvend gesprek van een half uur. Hierin kun je mijn energie voelen en we bespreken je hulpvraag en hoe ik te werk ga. De frequentie van de afspraken stemmen we in onderling overleg af.