Bach bloesem therapie Beverwijk

Bach Bloesem therapie

Bach bloesems zijn natuurlijke extracten, gemaakt van bomen, bloemen en planten. Deze vloeibare plantenextracten worden bij Bach bloesem therapie ingezet als remedie of als therapie voor allerlei klachten en kwalen.

Ontwikkeling Bach bloesem remedies door Dr. Edward Bach

Door toeval kwam de Engelse arts Edward Bach in contact met homeopathie. Een vorm van geneeskunde die uitgaat van het principe dat de mens en zijn persoonlijkheid de belangrijkste factoren zijn voor genezing. Hij deed hier geruime tijd onderzoek naar, en deed ook onderzoek naar de invloed van bacteriën op chronische ziekten. Bach constateerde dat er een duidelijke relatie was tussen de verschillende persoonlijkheidstypen en het ziektepatroon, los van de fysieke symptomen die een patiënt vertoonde.

Doordat Bach ook als bacterioloog actief was, kon hij enige tijd de effecten van medicijnen op patiënten onderzoeken. Hoewel hij niet tevreden was met de uitwerking van de meeste medicijnen, nam zijn kennis over mensen en de psyche toe.

Dr. Bach was ervan overtuigd dat de mentale en emotionele toestand van iemand kan leiden tot kwalen. Hij ontdekte dat bloesems van verschillende bloemen, planten en bomen ondersteunend kunnen werken voor iemands gemoedstoestand. De bloesems onderdrukken niet de negatieve gedachten of emoties, maar zetten deze om naar positieve. Elke remedie werkt op een specifieke emotie.

De kwaal is niet het belangrijkste, maar wel de mentale, emotionele toestand van een persoon. Twee personen met dezelfde kwaal kunnen ieder baat hebben bij verschillende remedies. Homeopathische remedies werden voorgeschreven afgestemd op de persoonlijkheid en de mentale gesteldheid van de patiënt, alsmede de lichamelijke symptomen van zijn of haar ziekte.

Dr. Bach had een eigen praktijk in Londen. Nadat hij zelf ernstig ziek werd, ontdekte hij dat hij intuïtief wist wat voor geneeskrachtige eigenschappen planten bezaten en welke kwalen ze konden genezen. De laatste jaren van zijn leven wijdde hij volledig aan het ontdekken en vastleggen van de 38 verschillende Bach Bloesems en op welke specifieke emoties ze inwerken.

Samenstelling Bach bloesem remedies

Bach bloesem remedies worden gemaakt van plantaardige substanties. Eerst moet de alcohol in de substantie trekken om de actieve ingrediënten eruit te halen. Het resultaat hiervan wordt de “moedertinctuur” genoemd. Deze oplossing wordt dan tientallen of honderden keren verdund, en na elke verdunning dient er stevig geschud te worden. Door het schudden gaat de energie over op het mengsel waardoor de therapeutische kracht toeneemt. De remedies worden dus krachtiger bij iedere verdunning, wat een minimale hoeveelheid van de oorspronkelijke substantie tot resultaat heeft, maar met een extreem hoog energiegehalte. Er is geen wetenschappelijke verklaring voor het sterker worden door verdunning, maar wetenschappelijke proefnemingen hebben de werkzaamheid van de homeopathische behandeling aangetoond.

Anamnese en behandeling

Veel mensen hebben te maken met angst, onzekerheid, wegstoppen van emoties, eenzaamheid, overbezorgdheid en moedeloosheid of wanhoop en overgevoeligheid voor hun omgeving. Het kan moeilijk zijn om daarmee om te gaan, sommigen dreigen er zelfs aan onderdoor te gaan, of ze blijven ermee worstelen.

Dit kunnen onderliggende oorzaken zijn van kwalen of problemen die zich op een lichamelijke manier uiten of door psychische klachten.

De Bach Bloesem remedies zijn deel van een holistische behandeling, wat inhoudt dat de gehele persoon wordt behandeld en niet alleen de symptomen van de kwaal.

Als je ervoor kiest om Bach Bloesems jou te laten ondersteunen bij jouw kwalen of problemen, wil ik je hierbij graag bij helpen. Een persoonlijk advies vind ik hierbij heel belangrijk. Om een goed beeld te krijgen van jou, zal ik een anamnese maken. Aan de hand daarvan zal ik het behandelplan opstellen en met je bespreken. Ik kan daarbij een mix van Bach bloesem remedies voor je samenstellen en een dosering bepalen. Je neemt dan dagelijks een aantal keer per dag een paar druppels van de remedie(s) op je tong. Afhankelijk van de kwaal duurt het een aantal dagen of weken voordat het eerste resultaat merkbaar is.

Als je dat prettig vindt, kan ik je naast de Bach Bloesem remedies ook enkele affirmaties meegeven. Dit zijn positieve bevestigingen die je dagelijks voor jezelf opleest, om jezelf eraan te herinneren waar je focus en kracht ligt.

Bach Bloesem therapie: veilig voor volwassenen, kinderen en dieren

Een Bach bloesem extract is volledig natuurlijk en veilig en kan door volwassenen, kinderen (zelfs baby’s) en dieren gebruikt worden. Er zijn geen bijwerkingen, er is geen gevaar voor overdosering en de remedies zijn niet verslavend. Ook de werking van andere medicatie wordt er niet door belemmerd.

Consult kind

Tijdens consulten met kinderen maak ik tevens gebruik van Bach bloesem kaarten. Vooral jonge kinderen kunnen nog niet zo goed verwoorden wat ze voelen of waar ze tegenaan lopen. Naast de info die ouders en kind mij geven, kan het trekken van een Bach bloesem kaart een mooie aanvulling zijn. De kaarten die een kind op intuïtie trekt, zijn namelijk een goede leidraad voor welke Bach bloesems hij of zij nodig heeft.

Online consult

Vul voor een online consult het anamneseformulier in. Ik neem daarna contact met jou op voor het maken van een online gesprek. Na ontvangst van jouw betaling ontvang je twee voor jou persoonlijk samengestelde flesjes met Bach bloesem remedies. Je doet zo’n 3 weken met 1 flesje. Na 6 weken volgt een evaluatie. Ik hoor dan graag van je wat de Bach bloesem remedies voor je doen en we bekijken of een aanpassing in de samenstelling nodig is. Tussentijds kun je mij altijd contact met mij opnemen mocht je vragen hebben over bijvoorbeeld het gebruik of de werking.