regressietherapie geboorteherbeleving Beverwijk

Geboorteherbeleving (regressietherapie)

Een vorm van regressietherapie is een geboorteherbeleving. Dit is een helende reis door het verleden en heden. Tijdens een geboorteherbeleving wordt er gebruikgemaakt van hypnotherapie. Ik breng je in een lichte trance, waarin je de volledige controle behoudt. Je wordt niet gehypnotiseerd, zoals je in films ziet. Als jouw geest in een trancetoestand is, kan er beter contact gemaakt worden met je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn heeft alle antwoorden, waardoor je bepaalde gevoelens en klachten leert begrijpen en los kunt laten of transformeren.

Loslaten van het verleden in jou

Het gaat bij regressietherapie niet alleen om de herbeleving van gebeurtenissen uit het verleden, het herstel van geheugenverlies en het alsnog verwerken van onverwerkte ervaringen, maar ook om het verwerken van actuele ladingen die je nog in je lichaam meedraagt. Regressie is contact maken met het verleden dat nu nog in je is, met als doel deze los te laten en jezelf te bevrijden en helen.

Kernovertuigingen

Je eerste overtuigingen vorm je in de baarmoeder en tijdens de zuigelingenfase. Wat je als baby voelt, is puur zintuiglijk, emotioneel en lichamelijk. Je kunt dan nog geen onderscheid maken tussen wat van je ouders is en wat van jou is. Alles wat je ouders ervaren, fijn en niet fijn, voel jij ook. Als één van je ouders bijvoorbeeld geregeld angstig is, veel verdriet heeft of zich minderwaardig voelt tijdens de zwanger of eerste levensjaren, kun je nog niet bedenken dat die gevoelens niet van jou zijn. Je lichaam vergeet echter niks en slaat al deze informatie op. Later ontstaan hieruit gedachten en overtuigingen, die je kunnen belemmeren.

Doel van geboorteherbeleving

  • Inzicht krijgen in omstandigheden rondom de geboorte en daarmee in de mogelijke oorzaak van problemen in verband met de eerste levensfase.
  • Bevrijding van eventuele emotionele lading rondom de geboorte.
  • Vergroten van ik-sterkte en terugwinnen bestaansrecht.
  • Thema’s en patronen ontstaan vanuit de babytijd helen.

Hoe werkt het?

  • In een lichte trance ga je van een afstandje kijken naar de momenten in jouw leven waar jouw kernovertuiging speelde, vanaf het moment dat je werd verwekt tot nu. Bijvoorbeeld de overtuiging: “ik ben onveilig”.
  • Daarna ga je terug naar jouw ervaringen in de baarmoeder.
  • Je gaat jezelf als kind op deze wereld verwelkomen.
  • Je neemt jezelf als baby mee en gaat langs de meest – (bijvoorbeeld) ‘onveilige’ – ervaringen in jouw leven om te gaan begrijpen waarom je op die momenten zo over jezelf bent gaan denken en waarom dat een vergissing was.
  • Je gaat je kernovertuigingen in een ander licht zetten.

Ik heb bij Ilse een Geboorteherbeleving mogen ondergaan, een helende reis door het verleden en heden. Wauw… ongelooflijk wat we tijdens ons leven nog met ons meedragen waar we ons niet van bewust zijn. Ilse coacht professioneel en stelt vragen die steeds een laagje dieper gaan, waardoor er inzichten omhoog komen. Het geeft echt een gevoel van bevrijding om te voelen waar oude overtuigingen hun oorsprong hebben… en hoe mooi is het dat de antwoorden allemaal al in je zitten. Super fijn jouw pure begeleiding, het voelde heel vertrouwd. Ik ben je heel erg dankbaar Ilse ❤️” – Linda