Ilse Healing

Historie Dr. Edward Bach
De Engelse arts Dr. Edward Bach werd geboren in 1886 in Moseley (Birmingham, Verenigd Koninkrijk). Hij volgde een opleiding voor arts aan het universiteitsziekenhuis van Cambridge, waar hij ook afstudeerde. Hij deed enige jaren onderzoek naar de invloed van bacteriën op chronische ziekten. Hierdoor merkte hij dat er een duidelijke relatie was tussen de verschillende persoonlijkheidstypen en het ziektepatroon, los van de fysieke symptomen die een patiënt vertoonde. Hij raakte derhalve steeds meer geïnteresseerd in de patiënt zelf en zijn of haar problemen. Hij ging gewoonlijk naast de in bed gelegen patiënt zitten om ontdekte door goed naar hem of haar te luisteren vaak de ware oorzaak van de slechte gezondheid van de patiënt.
Doordat Dr. Bach later ook als bacterioloog actief was, kon hij enige tijd de effecten van medicijnen op patiënten onderzoeken. Hoewel hij niet tevreden was met de uitwerking van de meeste medicijnen – hij vond dat deze de ziekte behandelden in plaats van de zieke – nam zijn kennis over mensen telkens toe. Over hoe diens aard en emoties diepe sporen achterlaten in de psyche van de mens.
Dr. Bach was ervan overtuigd dat de mentale en emotionele toestand van iemand kan leiden tot kwalen. Hij ontdekte dat verschillende bloesems ondersteunend kunnen werken op iemands gemoedstoestand. De bloesems onderdrukken niet de negatieve gedachten of emoties, maar zetten deze om naar positieve. Elke remedie werkt in op een specifieke emotie.
De kwaal is niet het belangrijkste, maar wel de mentale, emotionele toestand van een persoon. Twee personen met dezelfde kwaal kunnen ieder baat hebben bij verschillende remedies.
Dr. Bach had een eigen praktijk in Londen. Nadat hij zelf ernstig ziek werd, ontdekte hij dat hij intuïtief wist wat voor geneeskrachtige eigenschappen planten bezaten en welke kwalen ze konden genezen. De laatste jaren van zijn leven wijdde hij volledig aan het ontdekken en vastleggen van de 38 verschillende Bach Bloesems en op welke specifieke emoties ze inwerken.