Ilse Healing https://ilsehealing.nl Mon, 18 Jan 2021 07:51:10 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.6 Aandacht voor narcisme in de recent herziene richtlijn KOPP/KOV! https://ilsehealing.nl/narcisme/ Mon, 18 Jan 2021 07:06:02 +0000 https://ilsehealing.nl/?p=844 Jeugdprofessionals werken met richtlijnen, zoals de richtlijn KOPP/KOV (voor Kinderen van Ouders met Psychische en/of Verslavingsproblemen). Het NJi (Nederlands Jeugd Instituut) herziet elke 5 jaar in opdracht van het Trimbos Instituut de verschillende richtlijnen, in samenwerking met een “flexibele schil”, bestaande uit diverse professionals en ervaringsdeskundigen. Als ervaringsdeskundige coach i.o. heb ik deel mogen uitmaken […]

Het bericht Aandacht voor narcisme in de recent herziene richtlijn KOPP/KOV! verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>
Jeugdprofessionals werken met richtlijnen, zoals de richtlijn KOPP/KOV (voor Kinderen van Ouders met Psychische en/of Verslavingsproblemen). Het NJi (Nederlands Jeugd Instituut) herziet elke 5 jaar in opdracht van het Trimbos Instituut de verschillende richtlijnen, in samenwerking met een “flexibele schil”, bestaande uit diverse professionals en ervaringsdeskundigen. Als ervaringsdeskundige coach i.o. heb ik deel mogen uitmaken van deze “flexibele schil” en zo meegewerkt aan de herziening van deze richtlijn.

Enkele belangrijke aandachtspunten uit de richtlijn m.b.t. de problematiek rond narcisme zet ik hieronder.

“ Met name bij een ouder met een cluster B-persoonlijkheidsstoornis (in het bijzonder een borderline, narcistische of antisociale persoonlijkheidsstoornis) is er een verhoogde kans op huiselijk geweld en kindermishandeling.“

“Mogelijk zouden systeeminterventies met de beide ouders erbij niet goed werken indien er bij één van de ouders sprake is van psychopathie.“

“Ook zijn er ouders die door beperkt of gebrekkig zelfinzicht ervan overtuigd zijn dat zij en hun kind geen probleem hebben en geen hulp nodig hebben. Zulke gevoelens c.q. gedrag belemmeren ouders mogelijk om open te staan voor hulp of ondersteuning bij de opvoeding.”

“Het kan bijvoorbeeld gaan om een ouder die de eigen problematiek en de gevolgen hiervan voor de jeugdige niet onderkent (waarbij de partner deze problematiek soms wel, maar soms ook niet onderkent). Het kan ook gaan om ouders die elkaar diskwalificeren in geval van een (v) (echt)scheiding, …”

“In situaties waarin (één van) de ouder(s) hulp voor de jeugdige of voor zichzelf weigert/weigeren, is het van belang toch te proberen een optimale situatie voor de jeugdige te creëren.”

“Bij een vermoeden van (ongediagnosticeerde) psychische problemen of verslavingsproblemen bij één van de ouders dient een diagnostisch onderzoek plaats te vinden. Verder dient er een professional bij dit gezin betrokken te worden die weet hoe met (de ouder met) deze psychische problemen of verslavingsproblemen dient te worden omgegaan en wat voor impact deze kan hebben op de jeugdige. Psycho-educatie bij de jeugdige is hierbij essentieel…”

“Het is van belang zorgvuldig om te gaan met wat de jeugdige in vertrouwen heeft verteld en van te voren samen met de jeugdige af te spreken wat wél kan worden teruggegeven aan ouders en wat niet.”

Verder in deze richtlijn ook aandacht voor complexe scheiding en conflicten tussen ouders.

Richtlijn Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) – Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming

Meer over de toevoeging van narcisme in de herziene richtlijn KOPP/KOV vind je ook in Richtlijn-KOPP_KOV-Verantwoording-herziening-2020.pdf (richtlijnenjeugdhulp.nl), zie ook de downloads .

Het bericht Aandacht voor narcisme in de recent herziene richtlijn KOPP/KOV! verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>
Praatgroep herstellen na mishandeling – vrijdag 7 september 2018 van 9.30 tot 11.30 uur https://ilsehealing.nl/praatgroep-herstellen-na-mishandeling-vrijdag-7-september-2018-van-9-30-tot-11-30-uur/ Mon, 27 Aug 2018 05:18:09 +0000 https://ilsehealing.nl/?p=436 Event: Praatgroep herstellen na mishandeling – vrijdag 7 september 2018 van 9.30 tot 11.30 uur, locatie in Beverwijk. Gratis toegankelijk. Elkaar ontmoeten, ervaringen delen, tips geven. (H)erkenning, begrip, een luisterend oor is belangrijk in ons helingsproces. Lijkt het jou fijn om erbij te zijn? Stuur dan gerust een PB naar mij. Voel je welkom! #Durftevragen #mishandeling #heling #delen #praatgroep #Beverwijk

Het bericht Praatgroep herstellen na mishandeling – vrijdag 7 september 2018 van 9.30 tot 11.30 uur verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>
Event:

Praatgroep herstellen na mishandeling – vrijdag 7 september 2018 van 9.30 tot 11.30 uur, locatie in Beverwijk. Gratis toegankelijk.

Elkaar ontmoeten, ervaringen delen, tips geven. (H)erkenning, begrip, een luisterend oor is belangrijk in ons helingsproces. Lijkt het jou fijn om erbij te zijn? Stuur dan gerust een PB naar mij. Voel je welkom!

#Durftevragen #mishandeling #heling #delen #praatgroep #Beverwijk

Het bericht Praatgroep herstellen na mishandeling – vrijdag 7 september 2018 van 9.30 tot 11.30 uur verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>
Wandeling https://ilsehealing.nl/wandeling/ Mon, 21 May 2018 14:33:27 +0000 https://ilsehealing.nl/?p=410 Geen zin om alleen te wandelen? Op zoek naar een mooie wandeling? Op zaterdag 9 juni 2018 om 8.00 uur starten we met een wandeling tussen IJmuiden en Driehuis. We leiden u met plezier door een mooi afwisselend duin- en bosgebied, waar zich herten, paarden en soms vossen laten zien. De wandeling duurt ongeveer 2,5 […]

Het bericht Wandeling verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>
Geen zin om alleen te wandelen? Op zoek naar een mooie wandeling?

Op zaterdag 9 juni 2018 om 8.00 uur starten we met een wandeling tussen IJmuiden en Driehuis. We leiden u met plezier door een mooi afwisselend duin- en bosgebied, waar zich herten, paarden en soms vossen laten zien. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.

Aantal deelnemers en kosten

De wandeling gaat door bij minimaal 2 deelnemers. Maximum aantal deelnemers is 8.

Wij vragen 15 euro per persoon.

Aanmelden

Zin om met ons mee te lopen? Meld u dan aan via het contactformulier of stuur een e-mail naar ilse@ilsehealing.nl.

Huib en Ilse

Het bericht Wandeling verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>
Centaury (ofwel: Duizendguldenkruid) https://ilsehealing.nl/centaury-ofwel-duizendguldenkruid/ Sun, 13 May 2018 16:59:25 +0000 https://ilsehealing.nl/?p=398 Centaury is geschikt voor mensen die het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen. Deze mensen zijn altijd bereidwillig en vriendelijk, willen graag helpen, durven anderen niet teleur te stellen, vinden het moeilijk om nee te zeggen en raken uitgeput doordat ze te veel werk doen. Duizendguldenkruid geeft de kans en de kracht om […]

Het bericht Centaury (ofwel: Duizendguldenkruid) verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>
Centaury is geschikt voor mensen die het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen. Deze mensen zijn altijd bereidwillig en vriendelijk, willen graag helpen, durven anderen niet teleur te stellen, vinden het moeilijk om nee te zeggen en raken uitgeput doordat ze te veel werk doen.

Duizendguldenkruid geeft de kans en de kracht om bij deze mensen hun eigen wil naar voren te brengen en uit te spreken. Dat zal respect afdwingen bij hun omgeving. De persoon in kwestie zal zeker een ander blijven helpen als dat mogelijk is, maar niet meer ten koste van alles.

Centaury

Het bericht Centaury (ofwel: Duizendguldenkruid) verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>
Bach bloesem Rock Rose https://ilsehealing.nl/rock-rose/ Sun, 06 May 2018 18:11:09 +0000 https://ilsehealing.nl/?p=393 Rock Rose (ofwel: Zonneroosje) Deze Bach bloesem wordt – zowel bij mensen als dieren – gebruikt bij paniek, vrees of elke andere panische angst. Bij fobieën of nachtmerries. Rock Rose kan direct innerlijke rust en moed geven om de moeilijke, beangstigende of bedreigende situatie aan te gaan. Zo geef ik onze nogal angstige kater dagelijks […]

Het bericht Bach bloesem Rock Rose verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>
Rock Rose (ofwel: Zonneroosje)

Deze Bach bloesem wordt – zowel bij mensen als dieren – gebruikt bij paniek, vrees of elke andere panische angst. Bij fobieën of nachtmerries.

Rock Rose kan direct innerlijke rust en moed geven om de moeilijke, beangstigende of bedreigende situatie aan te gaan.

Zo geef ik onze nogal angstige kater dagelijks 1 druppeltje van de Rock Rose in zijn drinkwater. Zodra ik dat een paar dagen niet doe, merk ik dat hij veel sneller schrikt.

 

 

Rock Rose

Rock Rose

Het bericht Bach bloesem Rock Rose verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>
Lief zijn voor jezelf https://ilsehealing.nl/lief-zijn-voor-jezelf/ Fri, 16 Mar 2018 08:53:43 +0000 https://ilsehealing.nl/?p=369 Mijn eerste bijdrage aan het 30dagengoedgevoelplan van Lady Letters. Wil je op de hoogte blijven van het 30dagengoedgevoelplan? Like ons dan op FB! Lief zijn voor jezelf – de kracht van onze woorden/gedachten Door: Ilse Westerhoff #30dagengoedgevoelplan Dag 1. We zijn allemaal nogal eens geneigd liever voor een ander te zijn dan voor onszelf. We veroordelen en […]

Het bericht Lief zijn voor jezelf verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>
Mijn eerste bijdrage aan het 30dagengoedgevoelplan van Lady Letters. Wil je op de hoogte blijven van het 30dagengoedgevoelplan? Like ons dan op FB!

Lief zijn voor jezelf – de kracht van onze woorden/gedachten

Door: Ilse Westerhoff #30dagengoedgevoelplan Dag 1.

We zijn allemaal nogal eens geneigd liever voor een ander te zijn dan voor onszelf. We veroordelen en bekritiseren onszelf dagelijks. En verwachten van een ander dat die ons een goed gevoel geeft, dat we goed genoeg zijn zoals we zijn. Er zijn vast tal van redenen voor waarom we op deze manier geconditioneerd zijn geraakt. En het is aan ons om deze conditionering te willen doorbreken, of niet. Hoe mooi zou het zijn als we onszelf durven omarmen. Dat hoeft niet in grote stappen, kleine stapjes zijn goed. En als we vallen, staan we weer op…
Het begint met te luisteren naar wat JIJ nodig hebt, in plaats van wat je denkt dat een ander van jou wil en dat je daaraan moet voldoen.
We kunnen onszelf aanleren iedere keer dat we onszelf betrappen op een negatieve gedachte over onszelf, daar een positieve gedachte tegenover te zetten. Ik zal hieronder wat voorbeelden van positieve gedachtes schrijven. Door jezelf hier elke dag aan te herinneren, kun je jezelf leren liefhebben. Je bent het namelijk waard!

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen!
Ik mag zijn zoals ik ben.
Ik ben waardevol omdat ik besta.
Schuldgevoel leidt nergens toe.
Ik hou onvoorwaardelijk van mezelf. Ik geef mijn kracht nooit weg, aan niets of niemand.
Ik bepaal zelf of ik me gelukkig of verdrietig wil voelen.
Ik mag fouten maken, daar leer ik van.
Ik ben moedig en kalm en ervaar de krachtbron in mezelf.
Ik vertrouw erop dat alles goed komt.
Ik vind veiligheid in mezelf.
Ik gebruik de krachtbron in mezelf om te bereiken wat ik wil.
Ik mag van mezelf houden.

Tenslotte sluit ik graag af met de Four Agreements van Don Miguel Ruiz, omdat ik deze persoonlijk altijd weer een goede reminder/manier vindt om krachtig te blijven.

Wees voorzichtig met woorden
Vat niets persoonlijk op
Neem verantwoording
Doe altijd je best

Lief zijn voor jezelf is geschreven door: Ilse Westerhoff.
Ilse is buddy en consultant bij Lady Letters® en behandelt lichamelijke en psychische klachten d.m.v. Bach bloesem therapie en healings vanuit haar praktijk Ilse Healing. Kijk voor meer informatie op: https://ilsehealing.nl.

Het bericht Lief zijn voor jezelf verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>
Ilse als buddy en coach https://ilsehealing.nl/ilse-als-buddy-coach/ Wed, 17 Jan 2018 16:52:43 +0000 https://ilsehealing.nl/?p=348 Dankbaar dat ik als buddy en coach mag samenwerken met Lady Letters. Waarom een buddy? Zit je in een psychisch en/of fysiek gewelddadig huwelijk en heb je hulp nodig om eruit te komen of ben jij net uit een psychisch en/of fysiek gewelddadig huwelijk gestapt en zoek je rust, maar houdt je omgeving daar geen […]

Het bericht Ilse als buddy en coach verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>
Dankbaar dat ik als buddy en coach mag samenwerken met Lady Letters.

Waarom een buddy?

Zit je in een psychisch en/of fysiek gewelddadig huwelijk en heb je hulp nodig om eruit te komen of ben jij net uit een psychisch en/of fysiek gewelddadig huwelijk gestapt en zoek je rust, maar houdt je omgeving daar geen rekening mee? Misschien kan een Buddy van Lady Letters jou helpen!

Waarom coaching?

Lady Letters is een krachtige methode met als doel vrouwen extra kracht te geven en te ondersteunen in de dagelijkse taken, zowel privé als zakelijk.
De methode werkt door middel van krachtige, helende energie. Deze energie wordt nauwkeurig op de persoon afgestemd en doorgegeven in een envelop. De werking van de kracht die uit de envelop komt zal twee weken zijn. Het is dus de bedoeling dat de vrouw na ongeveer drie weken terug komt voor nieuwe kracht.
De envelop kan kracht bevatten voor de vrouw persoonlijk, maar ook voor haar bedrijf of haar financiële situatie. Daarnaast kunnen er enveloppen worden gemaakt voor speciale momenten waar kracht voor nodig is, zoals bijvoorbeeld voor een presentatie of een moeilijk gesprek.

www.ladyletters.nl

Het bericht Ilse als buddy en coach verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>
Kaarten trekken https://ilsehealing.nl/kaarten-trekken/ Wed, 03 Jan 2018 13:20:33 +0000 https://ilsehealing.nl/?p=333 Ben je benieuwd naar de boodschap die de Opgestegen Meesters voor jou persoonlijk hebben op dit moment? Heb je een specifieke vraag hoe met een situatie om te gaan? Ik trek graag een kaart voor jou. Stuur me gerust een berichtje via mijn website, of via mijn FB pagina.   Klik op de foto om […]

Het bericht Kaarten trekken verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>
Ben je benieuwd naar de boodschap die de Opgestegen Meesters voor jou persoonlijk hebben op dit moment? Heb je een specifieke vraag hoe met een situatie om te gaan? Ik trek graag een kaart voor jou. Stuur me gerust een berichtje via mijn website, of via mijn FB pagina.

 

Klik op de foto om naar het online systeem te gaan 

Kaarten Opgestegen Meesters

Het bericht Kaarten trekken verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>
Bach Bloesem november aanbieding https://ilsehealing.nl/bach-bloesem-november-aanbieding/ Fri, 20 Oct 2017 12:07:04 +0000 https://ilsehealing.nl/?p=264 Bach Bloesem november aanbieding Nu in Praktijk Ilse Healing het eerste Bach bloesem consult gratis! Deze kennismakingsactie geldt de hele maand november. Je betaalt alleen voor het flesje Bach bloesem remedies (prijs per flesje € 7,50). Een mooie kans om kennis te maken met Bach bloesem, voor jezelf, je kind en je huisdier. Maak snel […]

Het bericht Bach Bloesem november aanbieding verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>
Bach Bloesem november aanbieding

Nu in Praktijk Ilse Healing het eerste Bach bloesem consult gratis! Deze kennismakingsactie geldt de hele maand november.

Je betaalt alleen voor het flesje Bach bloesem remedies (prijs per flesje 7,50). Een mooie kans om kennis te maken met Bach bloesem, voor jezelf, je kind en je huisdier.

Maak snel een afspraak via het contactformulier, een PB op FB of een belletje.

Namasté,

Ilse

Bach Bloesem therapie flesjes - Bach Bloesem november aanbieding

Het bericht Bach Bloesem november aanbieding verscheen eerst op Ilse Healing.

]]>